Thaise rode curry soep van Tenerife

30 maart 2019 - Almere, Nederland

Eindelijk de rode thaise curry soep gemaakt, diep in mijn geheugen gravende wat de kok op Tenerife ook alweer zei over de ingrediënten lijst.... Ik geloof dat dit het is!

  • 3 kleine uien (gesnipperd)
  • 2 zoete aardappels (in blokjes)
  • 2 kopjes rode linzen (gekookt)
  • 2 stengels citroengras (in stukke, niet te klein)
  • 3 cm gember (fijn gesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • Rode Curry pasta (2 ruime eetlepels)
  • Kardemon (snufje)
  • Laos (snufje)
  • 1 rode peper (fijn gesneden)
  • 2 bouillon blokjes 
  • Kokosmelk (blikje)
  • Smoked paprika poeder (2 theelepels)
  • Peterselie (vers, fijn gesneden)

Stap 1

Fruit de uit in een braadpan licht aan.

20190330_144650

Voeg de citroengras, gember, knoflook, rode peper, rode curry pasta, kardemon en loas toe. Op middelhoog vuur aan fruiten. Voeg de zoete aardappel toe en bak een minuutje mee.

20190330_145008

Voeg water toe, zodat het mengsel net onder water staat en breng aan de kook en voeg 2 bouillonblokjes toe. Vegetarisch? Voeg dan groentebouillon toe. Ikzelf heb gekozen voor runderbouillon.

Laat ongeveer 15 minuutjes koken, tot de aardappel zacht is.

IMG-20190330-WA0007

Stap 2

Voeg de linzen (gekookt volgens pak), de smoked paprikapoeder en de kokosmelk toe. Haal de harde stokjes van de citroengras uit de pan en pureer de soep fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog minstens 5 minuutjes zachtjes pruttelen.

Zet het gas uit en laat de soep nog verder trekken.

Wanneer je de soep vlak voor opdienen maakt, laat dan het gas zachtjes aan staan, totdat de smaken voldoende samen getrokken zijn (ongeveer half uurtje) of plaats de pan op lage temperatuur in de oven. Als je soep van te voren maakt, zet je het gas uit en de trekt vanzelf.

Opdienen

Warm de soep goed op en maak af met wat verse peterselie en eventueel wat peper en zout, naar smaak.

Bij het opdienen kan je nog een lepeltje kwark of room toevoegen.

20190330_175704

Eet smakelijk!

Foto’s

2 Reacties

  1. Kim:
    30 maart 2019
    Mmmm
  2. Astrid:
    30 maart 2019
    Lekkerrrrrr